Ga naar hoofdinhoud

Bijzondere vloer van oude Schildersbladen

In het Marlise Experience Center, gevestigd in de nieuwe vestiging van verfgroothandel Mooij Verf in Hengelo, ligt een wel heel bijzondere vloer, bestaand uit oude pagina’s van Eisma’s Schildersblad.

Vloer op maat

In het Marlise Experience Center kunnen schilders, architecten en eindklanten straks inspiratie opdoen als het gaat om de mogelijkheden van de exclusieve wand- en vloerafwerking van Marlise. Een voorbeeld van die mogelijkheden is de ‘vloer op maat’. Dit is een transparante, niet-vergelende tweecomponenten vloerafwerking op polyurethaanbasis waarmee de meest creatieve ontwerpen kunnen worden gemaakt. Productmanager Carry Zegstroo van Wijzonol Bouwverven: “Het aardige is dat je allerlei objecten in de vloer kunt verwerken. Denk bijvoorbeeld aan bierviltjes in een café of koffiebonen in een theehuis. Je fantasie is de enige beperking.” Commercieel directeur André Groeneveld: “Omdat hier alles om verf draait, leek het ons leuk om daarmee op ludieke wijze een link te leggen. Ik moest direct denken aan een hele stapel Eisma’s Schildersbladen, van net voor de oorlog tot circa 1965, die ik altijd heb bewaard.”

Unieke vloer

Rolf Walgien, de vloerenspecialist van Wijzonol Bouwverven, tekende voor de uitvoering met behulp van twee studenten. Er is eerst een basislaag aangebracht met een epoxy primer. Vervolgens zijn de willekeurig gekozen pagina’s uit verschillende oude jaargangen van Eisma’s Schildersblad met Wijzonol Aqua Blank verlijmd. Hier overheen is het slijtvaste en UV-bestendige Marlise 2k-systeem van ‘Marlise Vloer op maat’ aangebracht. Het resultaat is een unieke vloer, waarin de meer dan 115 jaar oude relatie van Eisma’s Schildersblad en de schilderbranche tot uiting komt.

bron: Eisma’s Schildersblad

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “Bijzondere vloer van oude Schildersbladen

  • Philip

    Gaaf. De mogelijkheden van zo’n vloer zijn eindeloos. Op Google vind ik overigens niets over het Marlise 2k-systeem. Dat is een soort transparante toploog, begrijp ik? Is dat ook verkrijgbaar voor een particulier?

    Ik denk zelf aan het verlijmen van bladeren, mos en grond onder zo’n laag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.