Ga naar hoofdinhoud

BIMCaseweek; ontwerpen, bouwen met een BIM

In het gebouw van Rijkswaterstaat Westraven in Utrecht vindt van 17 t/m 21 november voor de tweede keer de BIMCaseweek plaats. De bouw- en ICT wereld zijn deze week bij elkaar om samen met de opdrachtgevers Rijksgebouwendienst en Rijkswaterstaat een groots bouwproject te realiseren met behulp van een Bouwwerk Informatie Model (BIM). Het Programma van Eisen wordt door specialisten uit verschillende vakgebieden uitgewerkt met behulp van een BIM.

De BIMCaseweek wil duidelijk maken dat het ontwerpen en bouwen met een BIM, effectiever, goedkoper en sneller gaat dan met de traditionele methodes. De BIM verenigt alle disciplines die bij een bouwproject betrokken zijn al in de ontwerpfase.

Werken met een BIM wordt in de bouwwereld nog maar mondjesmaat toegepast. De redenen hiervoor zijn voor de hand liggend. Enerzijds is de bouwwereld traditioneel, anderzijds ontbreekt het nog aan BIM specialisten vanuit het onderwijs en wat misschien belangrijker is, de lagere overheden kunnen een BIM nog niet beoordelen. De BIMCaseweek wil hierin verandering brengen en laten zien dat het werken met een BIM een kans is en geen bedreiging.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.