Ga naar hoofdinhoud

Blok 46c op IJburg wint Zuiderkerkprijs

Wethouder Maarten van Poelgeest heeft dinsdag 11 december de Zuiderkerkprijs toegekend aan Haveneiland Oost Blok 46c (IJburg) tijdens De Prijzen van 2012. De prijs werd voor de vijftiende keer uitgereikt voor het beste woningbouwproject dat het afgelopen jaar is gerealiseerd. Bij dit evenement zijn ook de Geurt Brinkgreve Bokaal en de Groene Speld toegekend.

Sociale woningbouw met kwaliteit

Over Haveneiland Oost Blok 46c zegt de jury: “Sociale woningbouw heeft zo langzamerhand een imago van schraalheid, mede door het ‘hufterproof’ maken van collectieve ruimten, maar hier wordt overtuigend aangetoond hoe je met eenvoudige middelen veel kwaliteit kunt realiseren. Door het woonblok negentig graden te draaien ontstaat er een nieuw openbaar plein tussen het woongebouw en het tegenoverliggende schoolgebouw. Dit plein is nadrukkelijk opgenomen in het ontwerp. De galerijwoningen worden afgeschermd door golvende hekken, die niet alleen een esthetische wand opleveren, maar ook de ruimtelijkheid van de galerij vergroten.”

Ook prijzen voor herontwikkeling en duurzaamheid

Tijdens De Prijzen van 2012 werden ook De Geurt Brinkgreve Bokaal voor het beste initiatief op het gebied van herontwikkeling of renovatie in de bestaande (woning)voorraad en de Groene Speld voor het beste initiatief op het gebied van duurzaamheid uitgereikt. De Geurt Brinkgreve Bokaal ging naar het project Rembrandtparkgebouw: New Amsterdam Campus en Hotel Ramada in Nieuw-West. De Groene Speld werd uitgereikt aan Co-Green voor het project Stadstuin Overtoom in Nieuw-West. Co-Green is een initiatief van Eigen Haard, ERA Contour, KOW architecten en Oranje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *