Ga naar hoofdinhoud

‘Blunderput’ Museumparkgarage mogelijk nog duurder


De Museumparkgarage in Rotterdam gaat mogelijk nog meer kosten dan de 108,4 miljoen euro die het gemeentebestuur heeft becijferd. De gemeente kan niet garanderen dat het bij dat bedrag blijft.

Er is 85 procent zekerheid dat het budget niet wordt overschreden, rekende directeur Gemeentewerken Ron Voskuilen donderdag voor. De gemeenteraad kreeg vorige week te horen dat de bouwkosten 5 miljoen hoger uitvallen dan was voorzien. In de volksmond staat de garage, die nu twee keer zo duur is als gepland, bekend als de blunderput.

De raad heeft het gevraagde extra krediet nog niet beschikbaar gesteld. Na een eerdere tegenvaller had het college van burgemeester en wethouders gegarandeerd dat de garage niet meer zou gaan kosten dan 103,4 miljoen.

Versterking bouwconstructie
Wethouder Hans Vervat (PvdA, verkeer en vervoer) legde de raadscommissie uit dat de kostenstijging onvermijdelijk is. Aanpassing en versterking van de bouwconstructie (‘meer staal en meer beton’) zijn volgens hem noodzakelijk om de veiligheid te garanderen. Tot woede van de wethouder had het projectmanagement de gemeente daarover laat geïnformeerd. Vervat heeft daarop besloten de projectleider te vervangen en het management te versterken.

Het is de bedoeling dat de garage in de zomer van 2010 wordt opgeleverd. Het gebouw gaat plaats bieden aan 1150 voertuigen. De parkeergelegenheid nabij musea als het NAi en Boijmans Van Beuningen telt drie ondergrondse lagen, met daarbovenop een park.

Bron: ANP

Video
Bekijk hier een video van TV Rijnmond over de bouw van deze parkeergarage

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *