Ga naar hoofdinhoud

Boek Basiskennis Beton (CB1) verschenen

Boek basiskennis beton

Het boek Basiskennis Beton (CB1) is verschenen. Het boek behandelt de basiskennis voor construeren met beton, betontechnologie en uitvoering en biedt hiermee voor een brede groep studenten een uitstekende mogelijkheid om al in de beginfase van hun studie in aanraking te komen met de belangrijkste facetten van bouwen met beton. Ook voor de beroepspraktijk biedt CB1 onmisbare basiskennis.

Voor HBO studenten Bouwkunde

Basiskennis Beton’ gaat in op betontechnologie, duurzaamheid, uitvoering en constructie. Het is zeer breed van opzet en daardoor uitermate geschikt voor HBO-studenten Bouwkunde of Civiele Techniek of van de bachelor Built Environment van het eerste tot en met het laatste studiejaar. Zij hebben een uitstekende mogelijkheid om op een toegankelijke manier gedurende het gehele curriculum kennis over beton op te doen en op peil te houden. Bij de totstandkoming van het boek is gebruikgemaakt van de input van enkele docenten.

Inzicht in betonconstructies

Basiskennis Beton’ is CB1 in de Cement en Beton-reeks, die lezers helpt bij kennis van en inzicht in betonconstructies. Andere succesvolle titels in deze reeks zijn o.a. ‘Constructieleer Gewapend Beton’ (CB2), ‘Constructieleer Voorgespannen Beton’ (CB3) en ‘Ontwerpen in Gewapend Beton’ (CB4). Voor construeren met beton wordt in het onderwijs al jarenlang en veelvuldig gebruikgemaakt van CB2, maar deze uitgave wordt vooral ingezet in de specialisatiefase. Om ook bij te kunnen dragen aan het kennisniveau van studenten die nog geen keuze hebben gemaakt voor de richting constructies, is CB1 ontwikkeld. De behandelde onderwerpen in CB1 sluiten aan op de meest recente regelgeving, zoals NEN-EN 206:2014 en NEN-EN 1992-1-1 (Eurocode 2) en ontwikkelingen in de markt. Daarnaast is aandacht besteed aan de meest recente ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.

Alle tabellen uit CB1 zijn binnenkort als losse bijlage te downloaden via de website www.aeneas.nl

Basiskennis beton – Voor HBO Bouw en Techniek’
Auteurs: Henk Soen, ir. Paul Lagendijk. ir. Jacques Linssen, dr.ir.drs. René Braam.
ISBN: 978-94-6104-037-4
Aantal pagina’s: 360, formaat 16×24 cm, uitvoering full colour.
Prijs:  € 35,-
Het boek kan besteld worden via www.aeneas.nl/cb1

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *