Ga naar hoofdinhoud

Bouw bibliotheek Almere ligt weer stil

De bouw van de nieuwe bibliotheek op het Stadhuisplein in Almere ligt voor de vierde keer deels stil. De oplevering loopt hiermee waarschijnlijk opnieuw vertraging op. De reden van de bouwstop zijn twijfels over de bevestiging van de gevelbeplating. Sinds vorige week wordt niet meer aan de gevel gewerkt. Binnen gaan de werkzaamheden wel door.

De gemeente en Heijmans zijn in een discussie verwikkeld over de veiligheid. De winkels onder de bibliotheek zijn eind november opengegaan, wat het werk aan de gevel bemoeilijkt. Heijmans heeft aangeboden voortaan ’s avonds aan de gevel te werken.

Agenda
Volgende week donderdag staat het onderwerp op de agenda van de politieke markt. Wethouder Henk Smeeman wil de gemeenteraad dan bijpraten over de gang van zaken rondom de bouw van de nieuwe bibliotheek. Eigenlijk had de bibliotheek vorig najaar al opgeleverd moeten worden en allang geopend moeten zijn.

De gemeente en Heijmans hebben afgesproken om pas nadat de bibliotheek klaar is, het juridische gevecht met elkaar aan te gaan over de extra kosten die de vertragingen met zich meebrengen. De gemeente heeft voor de bouw 33 miljoen euro uitgetrokken.

Bron: Almere Vandaag

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.