Ga naar hoofdinhoud

Bouw cultuurgebouw Hoofddorp kan beginnen

De gemeente Haarlemmermeer is met de Koninklijke BAM Groep in overeenstemming gekomen over de realisatie van het nieuwe cultuurgebouw. BAM begint volgens de overeengekomen planning uiterlijk in de zomer van 2008 met de bouw aan het Raadhuisplein in Hoofddorp.

De directeuren van Pier K, Schouwburg De Meerse, de Openbare Bibliotheek Haarlemmermeer en het toekomstige poppodium zijn blij dat de bouw eindelijk zal starten.

Kloppend hart
Ook voor wethouder Arthur van Dijk is de aanstaande eerste paal van groot belang en reden voor blijdschap. Hij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Hoofddorp-Centrum en het cultuurgebouw dat hij samen met zijn collega Herman Tuning ‘trekt’, is daarvan een essentieel onderdeel. “Het hart van Hoofddorp moet krachtiger kloppen, ook in de avonduren. Winkels alléén zijn niet voldoende”, aldus van Dijk.

Aan de overeenstemming met de Koninklijke Bam Groep is een Europese aanbestedingsprocedure vooraf gegaan. In de laatste fase daarvan zijn gedurende enkele maanden intensieve gesprekken gevoerd met de Koninklijke BAM Groep. De verwachting is dat op korte termijn de handtekeningen onder de contracten staan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.