Ga naar hoofdinhoud

Bouw eerste sportcentrum gehandicapten

De bouw van het Ronald McDonald Centre Only Friends in Amsterdam is woensdag officieel begonnen. Het wordt het eerste sportcentrum van Europa dat speciaal is ontworpen voor gehandicapte kinderen. Bondscoach Marco van Basten, rolstoeltennisster Esther Vergeer en een aantal gehandicapte jongens en meisjes sloegen de eerste paal.

Het complex zal bestaan uit een 178 meter lang en 32 meter breed gebouw met sportzalen, een zwembad en een speelruimte. De zalen hebben veel ramen en zijn erg open. Daardoor hebben ouders en begeleiders een goed overzicht. De bodem van het zwembad heeft verschillende kleuren blauw, waardoor ook slechtziende kinderen weten welke kant ze op moeten zwemmen.
Verder krijgt het centrum twee sportvelden. Daarlangs lopen brede, betonnen paden. Op die manier vinden ook kinderen met een slecht gevoel voor oriëntatie hun weg. Het door architect Peer Glandorff ontworpen complex kost circa 15 miljoen euro en moet begin 2009 klaar zijn. Er komen naar verwachting een kleine 30.000 kinderen per maand spelen. Het sportcentrum is een initiatief van het Ronald McDonald Kinderfonds en de stichting Friends Only. Samen vormen zij de stichting Ronald McDonald Centre Friends Only.

Bron: ANP
Foto: Peer Glandorff

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *