Ga naar hoofdinhoud

Bouw en infrasector wil boeien en binden

De bouw- en infrasector gaat nu en in de toekomst te maken krijgen met een tekort aan goed opgeleid personeel. Ruim 20% van de jongeren verlaat de sector vóór hun twintigste jaar en bij medewerkers van rond de vijfendertig jaar is dit percentage zelfs zo’n 50%.

Wervingscampagne
Bouwend Nederland gaat er mee aan de slag. Diverse initiatieven zijn op poten gezet met instroombevordering en behoud van personeel als inzet.

Naast de imagocampagne ‘De bouw maakt het’ zal in maart de aftrap worden gegeven voor een wervingscampagne waarin de carrièremogelijkheden voor jongeren in de bouw en infra centraal staan.

Werkgeversbeleid
Andere initiatieven zijn meer georiënteerd op de praktijk. Zo is onlangs het project Professioneel werkgeversbeleid van start gegaan, waarin Bouwend Nederland uiteindelijk een praktisch instrumentarium wil ontwikkelen om personeel te boeien en te behouden. Dit op grond van onderzoek door bureau Berenschot naar de wijze waarop werkgeversbeleid in de toekomst vorm moet krijgen om bedrijven over voldoende personeel met de juiste kennis en vaardigheden te laten beschikken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.