Ga naar hoofdinhoud

Bouw en Techniek Innovatiecentrum in de maak

bouw en techniek informatiecentrum btic

Overheden, kennisinstellingen en marktpartijen in de Bouw- en Technieksector bundelen hun krachten in een nieuw Bouw en Techniek Innovatiecentrum (BTIC). De Ministeries van EZK, BZK en IenW, TNO, 4 TU.Bouw, Vereniging Hogescholen, NLingenieurs, Uneto-VNI en Bouwend Nederland hebben op 6 juni een intentieverklaring voor de oprichting hiervan ondertekend.

Voor het bereiken van de doelstellingen van de Bouwagenda is innovatie een voorwaarde, stellen de partijen. De grote maatschappelijke uitdagingen als klimaatverandering, energietransitie en uitputting van grondstoffen vragen nieuwe en soms disruptieve oplossingen. Overheden, kennisinstellingen en marktpartijen in de Bouw- en Technieksector gaan hun krachten bundelen om te komen tot langjarige kennisprogramma’s. Deze kennisprogramma’s moeten een belangrijke basis gaan vormen om de ontwikkeling en toepassing van de noodzakelijke innovaties te realiseren.

Om de kennisprogramma’s tot stand te brengen en uit te voeren gaan partijen samen werken in het Bouw en Techniek Innovatiecentrum (BTIC). Twee kwartiermakers, Peter Paul van ’t Veen van TNO en Henk Visscher van het samenwerkingsverband 4TU.Bouw, gaan met de partners nader vorm geven aan het BTIC.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *