Ga naar hoofdinhoud

Bouw Hart van Hoograven Utrecht gestart

Eindelijk is er begonnen met de eerste fase van de bouw van het nieuwe buurtwinkelcentrum Hart van Hoograven in Utrecht (3500 vierkante meter) met daarbij 120 appartementen en 128 eengezinswoningen. Omwonenden van het nieuw te bouwen Hart van Hoograven, op de kruising van ’t Goylaan en de Constant Erzeijstraat, weten er inmiddels alles van.

Op de plek waar nu nieuwbouw komt, stond een aantal verpauperde flats. Die zijn vorig jaar gesloopt. En dáárvoor was het een slootrijke polder, waar veel Utrechters nog hebben geschaatst.

Renoveren of slopen
Inderdaad, eindelijk gebéurt er wat, zegt Emiel Binkhuysen van Fietswereld Ekeris. Zijn pand ligt tegenover de bouwplaats. ,,Toen ik hier zo’n tien jaar geleden kwam, was er al sprake van renoveren of slopen. Het is slopen geworden. Er komt iets moois, zeker weten. De buurt heeft hier lang op gewacht.’’

De winkels aan ’t Goylaan -en de huizen daarboven-gaan binnenkort ook plat, net als de flatwoningen in de hoek van de Oud-Wulvenlaan en de Rijnhuizenlaan.

Aan ’t Goylaan verrijzen negentig sociale huurwoningen, aan de Oud-Wulvenlaan komt een parkzone van ongeveer tienduizend vierkante meter.

Bron: AD.nl – Utrecht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *