Ga naar hoofdinhoud

Bouw Kop van Lombok start in 2010

De bouw van een woon- winkelcentrum, een ondergrondse parkeergarage met 230 parkeerplaatsen en een nieuw plein op de Kop van Lombok staat gepland voor 2010. Bouwfonds Ontwikkeling en de gemeente Utrecht zijn het op hoofdlijnen eens over de financiering van het bouwplan Op de Kop van Lombok komt ook de nieuwe Ulu Moskee. Het gebied ligt tussen de Vleutenseweg, de Damstraat en het Westplein.

Verder uitwerken
Bouwfonds Ontwikkeling en de gemeente hebben afgesproken dat zij beginnen met de uitwerking van het schetsontwerp tot een bouwplan. Op de Kop van Lombok komen circa 110 koopappartementen, verdeeld over twee complexen, ongeveer 3.800 vierkante meter commerciële ruimten (winkels, bedrijfsruimten en horeca) en een ondergrondse parkeergarage van twee lagen voor 230 parkeerplekken.

Bouwfonds Ontwikkeling wil in 2010 starten met de bouw. De eerste woningen kunnen dan medio 2012 worden opgeleverd. Wethouder Robert Giesberts is blij dat partijen elkaar weer hebben gevonden: ”Goed dat we na een lange periode van onzekerheid nu weer voortvarend verder kunnen met de ontwikkeling van dit gebied.”

Participatie
Een eerder schetsontwerp uit 2006 kon niet op draagvlak bij omwonenden rekenen. Zij vonden de voorgestelde bouw te hoog en te massief. Op initiatief van wethouder Giesberts is toen een klankbordgroep ingesteld om advies uit te brengen aan het college.

Het huidige schetsontwerp is gebaseerd op het advies dat de klankbordgroep in 2007 aan het college heeft uitgebracht. De gemeente betrekt de klankbordgroep de komende tijd bij het uitwerken van het schetsontwerp tot een bouwplan en bij de inrichting van de openbare ruimte, waar ook pleinen deel van uitmaken.

Ulu Moskee
Begin dit jaar heeft het bestuur van de Ulu Moskee laten weten dat de nieuwbouw van de Ulu Moskee op de Kop van Lombok naar verwachting in maart 2009 start. De nieuwe moskee komt pal tegenover de huidige moskee te liggen. De oplevering van de nieuwe moskee is voorzien in september 2010.

Braakliggend terrein
Kunstenaars uit de wijk hebben sinds het najaar 2005 kunstwerken aan het hekwerk rondom het braakliggende terrein van de Kop van Lombok gehangen. En vanaf het voorjaar van 2008 hebben vrijwilligers uit Lombok daar een tijdelijke tuin aangelegd. Het is de bedoeling dat deze voorzieningen in stand worden gehouden, zolang de bouw dat toestaat.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.