Ga naar hoofdinhoud

Bouw luxe villa’s bij golfbaan stapje dichterbij

De bouw van 35 villa’s en een golfhotel bij golfdomein De Brugse Vaart in Oostburg is een stapje dichterbij gekomen. Drie zienswijzen op het bestemmingsplan Golfdomein Brugse Vaart zijn door Burgemeester en Wethouders van de gemeente Sluis ongegrond verklaard. Het project ‘Wonen op de golf’ bestaat ook uit een uitbreiding van de golfbaan.

Zeeuwse bouwstijl
De animo voor de luxe woningen is volgens de golfclub groot. De zeer uitgesproken Zeeuwse stijl van de woningen spreekt veel mensen aan. “Er blijkt veel interesse te zijn voor een Zeeuwse bouwstijl met een bepaalde identiteit”, zei Bram de Vos van De Brugse Vaart onlangs. Volgens De Vos is de locatie heel bijzonder. Wonen bij een golfbaan die er al twintig jaar ligt.

Natuurbeschermingsvereniging ’t Duumpje dacht daar duidelijk anders over. Volgens deze vereniging zijn de 35 villa’s in strijd met de richtlijnen van het Nationaal Landschap. In die richtlijnen staat onder meer dat in een dergelijk gebied alleen ruimte is voor woningen op eigen inwoners. De Brugse Vaart mikt vooral op woningzoekenden uit Holland, Brabant, Limburg en Vlaanderen.

Landschappelijk karakter
De ontwikkeling binnen het gebied van het bestaande golfterrein vindt ’t Duumpje nog enigszins acceptabel, maar de bouw van 35 woningen en de uitbreiding van de golfbaan in de Vijfhonderd in Beoosten Eedepolder verstoren het landschappelijke karakter in hoge mate. “De Brugse Vaart voegt iets toe aan de landschappelijke inkleding, maar het is wel erg makkelijk gesteld dat deze inrichting inzet op natuurontwikkeling”, vindt ’t Duumpje.

Deze opmerkingen zijn voor het Sluise college echter geen reden het bestemmingsplan ingrijpend te veranderen. Het college stelt de raad de zienswijze van ’t Duumpje ongegrond te verklaren. Het voorstel komt dinsdag 13 mei aan de orde in de vergadering van de raadscommissie Ruimte. De vergadering begint om 19.30 uur in de raadzaal van het Belfort in Sluis.

Bron: BNDeStem.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *