Ga naar hoofdinhoud

Bouw muziektempel Ziggo gestart

De voorbereidende bouwwerkzaamheden voor de nieuwe muziektempel Ziggo Dome pal voor de Amsterdam ArenA zijn gestart. Om het bouwterrein vrij te maken is begonnen met de aanleg van een tijdelijke oprit tussen de Holterbergweg en de Burgemeester Stramanweg. De bestaande verbinding tussen deze wegen deelt het bouwterrein in tweeën en wordt verwijderd. Stadsdeel Zuidoost verwacht dat de werkzaamheden nauwelijks tot verkeershinder leiden. De bouw van de Ziggo Dome vindt plaats in fasen. Het begint met de bouw van een parkeergarage onder de concertzaal, gerealiseerd door de gemeente Amsterdam. De verwachting is dat deze werkzaamheden starten in november en ongeveer 7 maanden in beslag nemen. Daarna start de bovenbouw.

Bouwtijd
De totale bouwtijd, van start tot oplevering bedraagt zo’n 22 maanden. De Ziggo Dome gaat ruimte bieden aan 15.600 bezoekers en overbrugt het gat tussen de kleinere zalen en de grote voetbalstadions. Van alle concerten ter wereld vindt meer dan de helft plaats in vergelijkbare concertlocaties.

De totale investering in de Ziggo Dome bedraagt € 60 miljoen. De helft daarvan wordt verstrekt door de Rabobank als hypothecaire lening. € 10 Miljoen wordt ingebracht door de initiatiefnemers en voor het resterende deel van de financiering worden obligaties uitgeven.

Bouwwereld plaatste eerder: Aanvraag bouwvergunning Dome Amsterdam

Bron: Highprofile.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *