Ga naar hoofdinhoud

Bouw nieuwe entree Van Goghmuseum gestart

Afgelopen woensdag is de bouw van de nieuwe entree van het Van Goghmuseum in Amsterdam gestart. Het museum krijgt een nieuwe ingang aan de kant van het Museumplein en bovendien 800 vierkante meter extra ruimte. Minister Blok en museumdirecteur Axel Rüger gaven het startschot voor de bouw. 

Koud gebogen glas

De Rijksgebouwendienst is eigenaar van het gebouw en verantwoordelijk voor de werkzaamheden. In het glazen entreegebouw worden onder andere 650 vierkante meter koud gebogen glas, glazen dakliggers van 12 meter en glazen vinnen in de gevels met een lengte van 9,4 meter verwerkt.

Twee vleugels

Het museum dateert uit 1973 en is ontworpen door Gerrit Rietveld. In 1999 werd het gebouw uitgebreid volgens een ontwerp van Kisho Kurokawa. Het bureau van deze inmiddels overleden Japanse architect maakte ook het schetsontwerp voor het glazen entreegebouw. Hans van Heeswijk architecten werkte het idee verder uit. Er komt een nieuwe, geheel glazen kap over de bestaande vijver. Deze nieuwe foyer geeft weer toegang tot de Kurokawavleugel en –ondergronds- ook tot de Rietveldvleugel. Het entreegebouw wordt in de zomer van 2015 opgeleverd en blijft gewoon open.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.