Ga naar hoofdinhoud

Bouwbibliotheek voor de gehele bouwsector


Bouwconnect, een bouwbibliotheek, moet volgens initiatiefnemers KPN, Getronics en bouwautomatiseerder De Twee Snoeken de meest informatierijke ter wereld worden. Door eenduidige informatie te leveren aan alle partijen in de bouwsector wil BouwConnect de faalkosten door verkeerde informatie-overdracht aanzienlijk reduceren.

De bibliotheek wordt gepresenteerd tijdens de Bouwbeurs deze week op stand E.092 in Hal 7 en is direct beschikbaar.

BIM
BouwConnect omvat een enorme bibliotheek met informatie over bouwdelen die direct in alle soorten software (waaronder tekenapplicaties) kan worden toegepast. Daardoor werken alle partijen individueel veel sneller. Ook ontstaat op deze manier automatisch een eenduidige definitie van de onderdelen van het gebouw, die nodig is voor een succesvol Bouw Informatie Model (BIM) proces.

Daarnaast bestaat BouwConnect uit een communicatieplatform waarmee alle partijen in het bouwproces snel informatie kunnen delen. Online samenwerken is dankzij de integratie van moderne communicatietechnologie op vele manieren mogelijk, bijvoorbeeld via smartphones en tablets.

BouwConnect is de afgelopen 2 jaar ontwikkeld via intensieve afstemming met tientallen bouwbedrijven, architecten- en ingenieursbureaus en fabrikanten van bouwproducten. KPN, Getronics en De 2 Snoeken zullen de komende jaren doorgaan met de verdere ontwikkeling van bouwConnect.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.