Ga naar hoofdinhoud

Bouwend Nederland Afstudeerprijs

Pleuni van der Lem, studente Bouwkunde aan de Hogeschool InHolland in Alkmaar, heeft woensdag 9 juli uit handen van Frank Kuyper, bestuurslid Bouwend Nederland afdeling Alkmaar, de Bouwend Nederland Afstudeerprijs ontvangen. Van der Lem studeerde af met haar scriptie ‘resultaatgericht voorbereiden van projecten’, waarvoor zij onderzoek heeft verricht bij Heijmans Bouw in Almere.

Juryvoorzitter Frank Kuyper prees de scriptie van Pleuni omdat het een ‘zeer degelijk onderzoek naar werkvoorbereiding betreft. De scriptie behandelt een herkenbare probleemstelling en het bevat werkbare aanbevelingen. Uit de scriptie blijkt ook dat de studente echt in het bedrijf is gedoken en veel onderzoek verricht heeft. Daarmee heeft Pleuni van der Lem direct draagvlak gecreëerd voor haar aanbevelingen.’

De tweede prijs werd behaald door de studenten Civiele Techniek Rob van Bekkum en Jos van der Weiden, voor hun haalbaarheidsstudie naar de mogelijkheid van een volautomatische autostalling onder de grachten in Amsterdam.

Jaarlijks reikt Bouwend Nederland Regio Randstad Noord prijzen uit voor de beste scripties Bouwkunde en Civiele Techniek. Met deze prijs wil Bouwend Nederland haar waardering uitspreken aan studenten die een zeer goede scriptie schrijven over een onderwerp dat de uitvoerende bouw- en infrasector bezighoudt. Het belangrijkste criterium voor een nominatie is dat de scriptie herkenbaar aandacht besteed aan aspecten van uitvoering en organisatie.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.