Ga naar hoofdinhoud

Bouwend Nederland stimuleert gebruik FSC-hout

FSC Nederland stelt zich ten doel dat in 2012 de helft van alle gebruikte hout in de bouwsector FSC-hout is. Henk Bol, vicevoorzitter van Bouwend Nederland: “De bouwsector spant zich in voor het gebruik van FSC-hout. Daarbij helpt het ons wanneer klanten om FSC vragen.”

Er zijn al 75 bouwbedrijven FSC-gecertificeerd, waaronder veel middelgrote en kleine ondernemingen. Deze bedrijven kunnen in hun boekhouding aantonen waar het in projecten gebruikte hout vandaan komt.

Bouwsector groot afnemer FSC-hout
Er valt veel winst te behalen wanneer de bouwsector massaal overstapt op FSC-hout. Bol: “Nu is 21 procent van alle hout dat in Nederland wordt verhandeld FSC. Daarvan neemt, schat ik, de bouwsector 80 procent voor zijn rekening. We zijn een grote partij.”

Kiezen voor FSC
Leden van Bouwend Nederland moeten als ondernemers zelf beslissen of ze kiezen voor FSC-hout. Bouwend Nederland informeert en stimuleert de leden wel. FSC Nederland en Bouwend Nederland werken aan een concrete nieuwe overeenkomst.

Bol: “Het is van belang om naar de gehele levenscyclus van bouwwerken te kijken, met daarbij extra aandacht voor CO2 en energiebesparing. Daarbij is aandacht voor de materialen en de herkomst daarvan een positieve ontwikkeling. Bossen zijn van levensbelang.”

Bron: Bouwend Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.