Ga naar hoofdinhoud

Bouwend Nederland test met online bouwaanvraag

Tien gemeenten en Bouwend Nederland zijn gisteren met een proef waarbij bouwaanvragen voortaan online afgehandeld kunnen worden. Het programma zou bij landelijke invoering jaarlijks 6 miljoen aan administratiekosten kunnen besparen, aldus staatssecretaris van Economische Zaken Frank Heemskerk die de proef donderdag bekend maakte.

Stroomlijnen
Volgens Heemskerk zijn er veel hindernissen te nemen voordat een aannemer met de bouw van een pand kan beginnen. In tijden van economische crisis extra gevaarlijk, meent de staatssecretaris.

Daarnaast blijkt volgens het ministerie dat zo’n 8 op de 10 bouwaanvragen die gemeenten ontvangen onvolledig of fout zijn ingevuld. Om dit proces te stroomlijnen is een internetprogramma ontwikkeld waarmee vergunningaanvragen direct in behandeling kunnen worden genomen en ‘vlot’ worden beoordeeld.

Regeldruk
De proef maakt deel uit van een overheidsprogramma om met behulp van ict de regeldruk in het bedrijfsleven terug te dringen. Eind 2009 wordt besloten of de applicatie landelijk zal worden uitgerold.

Bron: NuZakelijk.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *