Ga naar hoofdinhoud

Bouwkosten nieuwbouwwoning blijven gelijk

De kosten voor het bouwen van een nieuwbouwwoning waren in juni van dit jaar nagenoeg even hoog (+0,1%) als in juni 2008. In april en mei lagen de bouwkosten nog respectievelijk 0,9 en 0,6 procent hoger dan een jaar eerder. De kosten zijn opgebouwd uit lonen en materialen. De loonkosten in de burgerlijke en utiliteitsbouw lagen in juni 3,8 procent hoger dan een jaar eerder. De stijging is echter minder groot dan in de afgelopen 15 maanden.

Goedkopere materialen
De materialen voor het bouwen van een woning daalden juist in prijs. De uitgaven hieraan lagen in juni 1,7 procent lager dan in dezelfde maand vorig jaar. In april (-0,6%) en mei (-1,2%) was de daling ten opzichte van een jaar eerder iets minder groot. De dalingen in de afgelopen maanden zijn het gevolg van onder andere lagere prijzen van bewapeningsstaal en houten deuren, kozijnen en vensters.

Ook ten opzichte van mei van dit jaar bleven de bouwkosten nagenoeg gelijk. De loonkosten stegen met 0,1 procent en de materialen daalden met hetzelfde percentage.

Bron: Centraal Bureau voor Statistiek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.