Ga naar hoofdinhoud

BouwRAI 2008 in teken van innovatie

Innovatie is de rode draad op de BouwRAI 2008. De beurs wordt van 1 tot en met 3 april 2008 in de Amsterdamse RAI gehouden; zo’n 300 bedrijven presenteren zich dan.

De speciale BouwRAI Innovatieroute leidt de bezoeker langs de genomineerden voor de BouwRAI-innovatieprijs, die aan het begin van het evenement wordt uitgereikt. Behalve innovatie is duurzaamheid meer dan voorheen een belangrijk thema.

Themapleinen
Op de BouwRAI 2008 worden vier themapleinen ingericht rond de onderwerpen wonen-zorg-welzijn, energie en duurzaamheid, inventieve bouwoplossingen en veiligheid. Voor woningcorporaties is een belangrijke rol weggelegd op het themaplein ‘wonen-zorg-welzijn’.

Zes kenniscentra hebben op dit themaplein een informatiebalie. Woningcorporatie Woonzorg Nederland presenteert hier ook het zelfontwikkelde WoonVitaal-concept.

Klimaat
Op het themaplein ‘energie en duurzaamheid’ staat het klimaat in de gebouwde omgeving centraal. SenterNovem presenteert er vernieuwende projecten en de genomineerden voor de Nationale Energietoekomst Trofee 2008 van VROM krijgen er extra aandacht. In 2007 waren Oost Flevoland Woondiensten (Dronten) en WonenBreburg (Tilburg) genomineerd voor de NET-Trofee.

Onder de noemer ‘urban design select’ is een paviljoen ingericht speciaal voor het onderwerp woonomgeving. Omdat de inrichting van de woonomgeving een steeds belangrijker onderdeel wordt van woningbouwprojecten en wijkontwikkeling laten zo’n 40 exposanten hier de laatste concepten en producten op het gebied van de woonomgeving zien.

Bron: Aedesnet

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.