Ga naar hoofdinhoud

BouwRai lanceert Innovatieprijs

Het beste innovatieve product of project voor woningbouw of wijkontwikkeling wint op de komende BouwRAI de Innovatieprijs. Het belangrijkste criterium is de wijze waarop de innovatie bijdraagt aan het oplossen van een actueel maatschappelijk vraagstuk. Een onafhankelijke jury, onder leiding van prof. dr. ir. Mick Eekhout, maakt op de eerste beursdag de winnaar bekend. De BouwRAI vindt plaats van 1 tot en met 3 april 2008 in Amsterdam RAI.

Innovatie op de beursvloer
Bezoekers krijgen op de beurs een goed overzicht van alle innovaties. Zo zijn alle genomineerde producten en projecten te zien op de Innovatie Expositie. Verder is er de Innovatie Route langs de stands van alle genomineerden. Alle inzendingen die voldoen aan de criteria krijgen extra aandacht op www.bouwrai.nl. Voor de winnaar is er volop aandacht in de Nieuwsstudio.

Inzenden tot 29 februari
De onafhankelijke jury staat onder leiding van Mick Eekhout, formateur Speerpunt Bouw van drie Technische Universiteiten in Nederland en hoogleraar Productontwikkeling aan de TU Delft. De andere juryleden zijn afkomstig uit verschillende disciplines zoals wetenschap, opdrachtgevers en ontwerpers. De jury beoordeelt inzendingen vooral op de mate waarin ze een innovatief antwoord bieden op een actueel maatschappelijk vraagstuk in de woningbouw of wijkontwikkeling.

Voorwaarden deelname
De verkiezing staat open voor alle beurs-exposanten. Voorwaarde is dat het product op de markt is verschenen of het project is gebouwd na de vorige BouwRAI. Het mag ook nog in ontwikkeling zijn, maar moet dan wel te onderbouwen zijn met tekst en beeld. Een volledig overzicht van voorwaarden en criteria is te vinden op www.bouwrai.nl, onder ‘Exposeren’ en ‘BouwRAI Innovatieprijs’.

Bron: RAI

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.