Ga naar hoofdinhoud

Bouwsector op weg naar nieuw omzetrecord

De bouwsector lijkt op weg naar een nieuw omzetrecord. In de eerste negen maanden van dit jaar kwam de omzet van Nederlandse bouwbedrijven bijna 11 procent hoger uit ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De sterkste omzetgroei deed zich voor bij bedrijven actief in de woningbouw en de utiliteitsbouw (onder andere ziekenhuizen, scholen, kantoren). Ook stukadoors en installateurs deden goede zaken.

De omzetstijging hangt samen met de vorig jaar toegenomen waarde van verleende bouwvergunningen voor nieuwe woningen, kantoren en winkels. Sinds dit jaar is de waarde van de verleende vergunningen weer gedaald, maar hoe groot het effect hiervan zal zijn is nog onduidelijk, aldus het CBS.

Regen spelbreker
De omzetstijging voor bedrijven in grond-, water- en wegenbouw liep flink terug. In de eerste drie maanden kwam de omzet nog 18 procent hoger uit in vergelijking met vorig jaar, in het tweede kwartaal en derde kwartaal kwam de stijging niet uit boven respectievelijk 8 en 4 procent.

Juli en september bleken over de hele linie magere maanden. Het regende meer dan in dezelfde maanden vorig jaar en er kon minder worden gewerkt.

Bron: ANP

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *