Ga naar hoofdinhoud

Bouwspecial Brandveiligheid

brandveiligheid

Alweer twee jaar geleden brak er in de Londense wijk Kensington brand uit op een van de benedenverdiepingen van de Grenfell Tower. De brand verspreidde zich razendsnel naar de hoger gelegen 24 verdiepingen. Vele tientallen doden waren het gevolg.

Direct na dit drama werd bekend dat er ook in Nederland aandacht besteedt mag worden aan de brandveiligheid van gebouwen. Zo werd duidelijk dat alleen in Nijmegen al 62 panden zijn met gevelbeplating waarvan de brandveiligheid mogelijk in het geding is.

Geen ontkomen aan brandveiligheid

Geen bouwtechneut, architect, gebouweigenaar, opdrachtgever, projectontwikkelaar, aannemer of fabrikant ontkomt er dus aan: brandveiligheid. Want of het nu gaat om nieuwbouw, renovatie of transformatie, de brandveiligheid mag nooit ter discussie staan. Gelukkig hoeft dat ook niet. Het aantal producten, methoden en technieken dat positief kan bijdragen aan een brandveilige woon-, werk- en leefomgeving is groot en aan specialistische kennis ontbreekt het niet.

Bouwspecial Brandveiligheid

In de Bouwspecial Brandveiligheid geven we aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden, producten en verhalen van experts een representatief overzicht van ontwikkelingen op dit gebied. In de special leest u onder andere meer over:

  • Wat betekent de verplichte CE-markering voor de markt en het toepassen van brandwerend glas?
  • Hoe belangrijk is de invloed van bouwkundige aansluitingen op de brandwerende prestaties van brandwerende scheidingsconstructies?
  • Welke mogelijkheden zijn er op het gebied van brandvertragend hout op de gevel?
  • Moet het draadglas in gebouwen nu wel of niet vervangen worden?

Meer informatie? U kunt de Bouwspecial Brandveiligheid nú bestellen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *