Ga naar hoofdinhoud

Bouwteam: draag bij aan Toekomstagenda Bouw

Bouwteam: draag bij aan Toekomstagenda Bouw

Het Bouwteam dat de Toekomstagenda Bouw opstelt, gebruikt sociale media om de bouwwereld te activeren. Op die manier verwacht het team suggesties en adviezen te verzamelen waarmee de Toekomstagenda Bouw kan worden onderbouwd. Het Bouwteam zoekt de komende weken de dialoog met het veld op over onderwerpen als vereenvoudiging regelgeving, verduurzaming bestaande bouw, eenvoud in de uitvoering, financiering en nieuwe verdienmodellen. Het Bouwteam nodigt iedereen die bij de sector betrokken is uit een bijdrage te leveren aan de investerings- en innovatieagenda. De leden van het team kijken ook nadrukkelijk buiten de bouw- en vastgoedsector naar de betrokkenheid van partijen als energiebedrijven, zorgverzekeraars en pensioenfondsen. Ieder thema wordt op zijn eigen manier handen en voeten gegeven. Zo zullen voor sommige thema’s ronde tafelgesprekken met experts worden gehouden, maar ook crowdsourcing via Twitter en Linkedin wordt ingezet.

Linkedin, Twitter en e-mail

Via de Linkedin-groep ‘Toekomstagenda Bouw’ is het mogelijk voor mensen om hun ideeën te delen. Voor ieder thema uit de agenda is een discussie aangemaakt waar mensen met suggesties op kunnen reageren. Via Twitter is het Bouwteam ook te bereiken (@bouwteam). Verder is het e-mailadres van het secretariaat [email protected].

Korte termijn

Van het Bouwteam wordt verwacht dat zij tempo maakt. In het voorjaar moet het advies namelijk worden opgeleverd. Dat betekent dat suggesties en adviezen uit de markt op korte termijn wenselijk zijn om ze mee te kunnen nemen in de adviezen. Bijdragen die voor 15 maart worden ingezonden kunnen door het Bouwteam nog worden meegenomen bij het opstellen van het advies. En zoals gezegd gaan de leden van het Bouwteam ook actief mensen benaderen en vragen om input.

In januari 2012 is het Bouwteam door minister Spies van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ingesteld. Het heeft de opdracht om in een Toekomstagenda Bouw aan te geven hoe door een vraaggerichte en vernieuwende aanpak de bouwindustrie nieuwe opbrengsten kan aanboren en de kosten en risico’s kan beperken. Het Bouwteam bestaat naast voorzitter Joop van Oosten uit Bert van Delden, Karin Laglas, Marjet Rutten, Arjan Schakenbos en Daan van der Vorm.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.