Ga naar hoofdinhoud

Bouwwereld Bouwtechniek Award 2009

Ontwierp u een zorgvuldig detail, bedacht u slimme bouwtechnische oplossingen of realiseerde u een bijzondere materiaaltoepassing? Bouwwereld wil met de Bouwwereld Bouwtechniek Award de bouwtechneut in de spotlights zetten. De winnaar gaat naar Dubai, de hoofdstad van de moderne bouwkunst.

Het uitgewerkte detail, de inventieve oplossing, een originele materiaaltoepassing; het zijn aspecten die de kwaliteit van een gebouw bepalen. De duivel zit immers in de details en als dat bij gebouwen genegeerd wordt, komen er gegarandeerd problemen van. Doel van de prijs is vernuft, creativiteit en betrokkenheid van de bouwtechneut belonen.

Onderbelicht
Dat geldt zowel voor grote, prestigieuze projecten als voor de minder opvallende, eenvoudige gebouwen. Jammer alleen dat bij oplevering van een gebouw de buitenwereld vooral kijkt naar de architectonische kwaliteiten van een gebouw. De inspanningen van de bouwtechneut die het gebouw überhaupt mogelijk maakt, blijven (te) vaak onderbelicht.

Bouwwereld gaat daar met de Bouwwereld Bouwtechniek Award verandering in brengen. Abonnees van Bouwwereld en verder architecten, bouwbedrijven, opdrachtgevers, adviesbureaus en projectontwikkelaars kunnen zich vanaf nu aanmelden voor deze prijs.

Reis naar Dubai
De winnaar krijgt een vijfdaagse reis voor twee personen naar de hoofdstad van de moderne bouwkunst: Dubai. De reis heeft een waarde van 4250 euro. De reis wordt mogelijk gemaakt door Destination Dubai.

Een vakjury heeft uit de inzendingen vijf nominaties geselcteerd. Bezoekers kunnenop internet en op de Bouwbeurs 2009 hun stem uitbrengen op hun favoriet. Vlak na de BouwBeurs 2009 wordt de winnaar van de Bouwwereld Bouwtechniek Award bekendgemaakt.

Een selectie van inzendingen:


In een schoolgebouw in Kampen zijn ronde ramen aangebracht in een gevel die voorzien is van buitenisolatie met stucwerk.

Zwarts & Jansma ontwierp voor voetbalclub AFC in Amsterdam een demontabele tribuneoverkapping.

Een te slopen pand bleek de stabiliteit te verzorgen van twee naastgelegen panden.

De galerijen van een woongebouw langs het spoor in Etten-Leur, liggen achter een geluidscherm dat voor eenderde open is.

Met het Heli-systeem kunnen prefab betonelementen aan bestaande casco’s worden verankerd.

De opdracht aan Joke Vos architecten was helder: ontwerp een inbraakveilig datacentrum met een korte bouwtijd en een fraai uiterlijk.

In het Muziekkwartier in Enschede zijn een groot aantal verschillende vertrekken en functies akoestisch van elkaar gescheiden middels doos-in-doosconstructies.

Corpus is een nieuwe attractie aan de A44 bij Leiden, waarin de werking van het menselijk lichaam centraal staat.

Vanaf de snelweg A12 is het nieuwe stadsdeelkantoor Leidschenveen-Ypenburg een opvallend gebouw met een tweede gevel van glazen lamellen en op het dak een grote blikken ooievaar, die dienst doet als gek.

Om het nieuwe cultuurhuis De Kamers in Amersfoort betaalbaar te houden, koos Korteknie Stuhlmacher Architecten voor houtbouw.

Gevonden artikelen: 1 – 10 van 13


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *