Ga naar hoofdinhoud

Brinkman ziet rentree nieuw te vormen ministerie

De ministeries van Landbouw, VROM en Verkeer en Waterstaat moeten worden samengevoegd tot één ministerie van Ruimte. Dat vindt Elco Brinkman. Volgens de oud-minister en CDA-prominent gaan er nu te veel mensen over hetzelfde onderwerp. Brinkman wil de positie van minister van Ruimte zelf innemen als die er komt, zegt hij woensdag in het Nederlands Dagblad.

Nederland heeft volgens de huidige voorzitter van werkgeversorganisatie Bouwend Nederland een dubbel ruimtegebrek: op het gebied van volkshuisvesting en van wegen. Met één ministerie kan dit gebrek aan ruimte in een langetermijnbeleid tot prioriteit worden benoemd. Momenteel zitten de drie ministeries elkaar te veel in de weg, vindt Brinkman.

Ruimtemogelijkheden
Omdat de 60-jarige bestuurder dit plan zelf voorstelt, wil hij ook de verantwoordelijkheid voor de uitvoering ervan dragen. Hij ziet ruimtemogelijkheden door onder de grond en in de hoogte te bouwen. Die mogelijkheden worden volgens Brinkman nu niet benut. CDA, PvdA en VVD zijn te bang om belangrijke beslissingen te nemen, vindt hij. De politiek is te bleek geworden en te bang om besluiten te nemen, zo tekende de krant op uit zijn mond.

Bron: Nieuws.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.