Ga naar hoofdinhoud

Bruggendag: ‘Bruggen in beweging’

Bruggendag 2016

De Nederlandse Bruggenstichting organiseert op 17 maart de Bruggendag 2016 met het thema: ‘Bruggen in beweging’ – ontwikkelingen en innovatie in beweegbare bruggen. Het evenement wordt gehouden in het Auditorium van Rijkswaterstaat in Utrecht.

Nieuwe ontwikkelingen

Bij beweegbare bruggen is er sprake van een veelheid aan nieuwe ontwikkelingen. De terugtredende overheid en DB(M) contracten resulteren in nieuwe marktverhoudingen. Ontwerpprijsvragen leiden tot geheel nieuwe verschijningsvormen en de toepassing van innovatieve materialen, aandrijvingen en installaties zorgen voor nieuwe uitdagingen en valkuilen. Dit alles speelt zich af binnen het strakke keurslijf van normen, richtlijnen, arbeidsmiddelenrichtlijn en machinerichtlijn en veiligheidsstandaarden als PL en SIL in een groeiende markt voor innovatieve instandhouding. Jaco Reusink, Senior Adviseur Kunstwerken bij de gemeente Rotterdam spreekt over deze nieuwe ontwikkelingen tijdens de Bruggendag 2016.

Bouw nieuwe Botlekbrug

Ook is de bouw van de nieuwe Botlekbrug een gespreksonderwerp van de dag. Als onderdeel van de capaciteitsuitbreiding van de A15 is de nieuwe Botlekbrug gerealiseerd. De nieuwe Botlekbrug bestaat uit twee hefdelen, die volledig gebalanceerd worden door contragewichten. Naast 2×2 rijstroken en een lokale verbinding voorziet de Botlekbrug in de capaciteit voor twee spoorverbindingen. De nieuwe Botlekbrug is een hefbrug van formaat. Patrick van Os, Ontwerpmanager Ballast Nedam Engineering spreekt hierover.

Klik hier voor meer informatie over het programma.

Bruggendag 2016: 17 maart
Locatie: Auditorium Rijkswaterstaat Westraven, Griffioenlaan 2 in Utrecht
Tijd: 12.45 tot 18.00 uur

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *