Ga naar hoofdinhoud

Camera volgt verbouwing Mauritshuis

De verbouwing van het Mauritshuis is in Den Haag is in volle gang. Op een ponton in de Hofvijver staan bouwketen en rond de bouwplaats is een lange schutting gebouwd. Een camera legt de werkzaamheden elke vijf minuten vast en biedt zo een kijkje op de bouwplaats.

Achter die schutting wordt hard gewerkt aan de toekomstige ondergrondse foyer die het museum gaat verbinden met het tegenovergelegen pand, Plein 26. Het oppervlak verdubbelt, waardoor er meer ruimte komt voor kunst, exposities, educatie en evenementen. De entree komt op het voorplein en geeft het Mauritshuis de uitstraling die past bij haar internationale allure. De museumwinkel en het café worden geheel vernieuwd.

De uitbreiding is onderdeel van het Masterplan ‘Mauritshuis bouwt aan de toekomst’. Ook de gehele renovatie van het 17de eeuwse stadspaleis is onderdeel van de opdracht. De ondergrondse foyer ligt zes meter onder straatniveau, maar doordat het daglicht van alle kanten invalt, doet de ruimte heel licht en open aan. De foyer wordt per lift of trap vanaf het voorplein betreden. Dit geeft de bezoeker de gelegenheid zich te oriënteren op zijn route. Naast nieuwe tentoonstellingsruimtes, een lezingenzaal en educatieve ruimten worden de huidige museale en facilitaire functies (zoals entree, winkel, restaurant, garderobe) vergroot en aangepast aan de eisen en wensen van de 21ste eeuw.

Programma: Uitbreiding en renovatie Mauritshuis
Oppervlak: 6.500 m2 BVO
Opdrachtgever:  Stichting Koninklijk Kabinet van Schilderijen Mauritshuis
Architect: Van Heeswijk architecten

Foto’s: Van Heeswijk architecten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.