Ga naar hoofdinhoud

Central Post nadert voltooiing

De herbestemming en renovatie van het Expeditie Knoop Punt (EKP) Rotterdam nadert zijn voltooiing. Claus en Kaan Architecten bouwde het voormalig postsorteercentrum om tot een kantoorverzamelgebouw met de naam Central Post.

Uitgangspunt daarbij was de bestaande structuur van het gebouw, met grote open ruimtes en een dubbele glasgevel. Door het uitgekiende hergebruik behaalt het pand nu een label A volgens GreenCalc, waarmee het het duurzaamste monument van Nederland zou zijn.

Inhangverdieping
Belangrijkste ingreep was het inbrengen van tussenverdiepingen in de 7 meter hoge werkzalen. Om de open structuur te handhaven zijn deze verdiepingen opgehangen aan de bovenliggende vloeren. Gekozen is voor een staalconstructie met Infra+-vloeren.

De inhangverdiepingen lopen niet door tot de gevel, maar zijn iets teruggehouden en zijn langs de vloerrand voorzien van een volledig glazen wand.

Nieuwe gevel
De bestaande dubbele glasgevel is gerenoveerd. Aan de buitenzijde is dat in feite een nieuwe gevel geworden met aluminium profielen en isolatieglas. De binnengevel is alleen gerenoveerd.

Verder werden vier nieuwe liften toegevoegd en is in de kelder een parkeergarage gemaakt.

Een uitgebreid verhaal over de herbestemming van dit monument leest u in Bouwwereld 15.

  • Wilt u deze Bouwwereld gratis ontvangen, vraag hem hier aan.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.