Ga naar hoofdinhoud

COB: ondergronds bouwen moet en kan beter

Het Nederlands kenniscentrum voor ondergronds ruimtegebruik en ondergronds bouwen (COB) erkent dat ondergronds bouwen beter moet. Het COB werkt al enige tijd aan een ontwikkel- en leerprogramma over ondergronds bouwen. Er is al veel kennis vergaard, maar over de aanleg van diepe bouwputten, vooral in dichtbevolkte gebieden, valt nog veel te leren.Het belang van ondergronds bouwen staat niet ter discussie. Files, gevaarlijke kruisingen en parkeerproblemen in de (binnen)steden laten zien dat de maatschappelijke druk om de problemen in de stad op te lossen groot is. De ondergrond biedt hier goede oplossingen voor.

Meerwaarde en kwaliteit
De toepassingen in de ondergrond bewijzen dagelijks hun meerwaarde; denk bijvoorbeeld aan het Souterrain in Den Haag, het ondergrondse NS Station op Schiphol en de Beurstraverse in Rotterdam.

De kwaliteit van de aanleg van diepe bouwputten is op dit moment onvoldoende, dat kan beter. De aandacht richt zich op het beheersen en beperken van risico’s. Daarnaast ook op maatregelen, indien calamiteiten zich toch voordoen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *