Ga naar hoofdinhoud

Combifor flexibel en licht vloersysteem

Combifor is een nieuw vloersysteem met speciaal ontwikkelde liggers van dun staal en een dek van zwaluwstaartplaten. Met thermoclips wordt isolatiemateriaal tussen de liggers gehangen. De flexibele liggerafstand maakt het product geschikt voor renovatie.

Combifor is ontwikkeld door Duofor uit Dongen, producent van zwaluwstaartplaten. De basis van Combifor bestaat uit speciaal ontworpen en vervaardigde stalen liggers en Duofor zwaluwstaartplaten. De liggers zijn gevormd uit dun staal, waardoor het gewicht beperkt blijft tot 6 kg/m1. De lengte van de liggers kan variëren van 3 tot 5 meter. De liggers zijn zo gevormd dat er aan de onderzijde een speciale Thermostrip aan geklikt kan worden. Die isoleert de koudebrug van de stalen ligger en dient tevens als ophanging voor het isolatiemateriaal aan de onderzijde van de vloer. Dat isolatiemateriaal kan variëren in dikte en materiaal, zodat een grote range aan Rc-waardes te realiseren is.

Tussen de isolatielaag en de zwaluwstaartplaten blijft een spouwruimte open. In de liggers zijn sparingen aangebracht, waardoor deze ruimte geschikt is voor het aanbrengen van leidingen. Die liggen aan de bovenzijde van de isolatie en zijn dus beschermd tegen bevriezing.

Vloerverwarming

Op de 16 mm hoge Duofor zwaluwstaartvloer volstaat een zandcementdeklaag van beperkte dikte, waardoor de totale laagdikte uitkomt op 50 mm. In diezelfde vloerdikte kan desgewenst ook vloerverwarming worden aangebracht. De metalen zwaluwstaartplaat draagt bij aan een comfortabele warmteverdeling over de gehele vloer. De profielen kunnen op elke gewenste tussenafstand tot maximaal 1,20 meter gelegd worden. De liggers kunnen daardoor economisch worden verdeeld. Bij renovatie kunnen hierdoor zelfs de oude inkassingen worden hergebruikt.

Hoogwaardig verzinkte Duofor zwaluwstaartplaten en profielen, recycleerbare isolatiematerialen en de demontabele modulaire opbouw dragen bij aan een duurzame bouwoplossing.

Meer informatie: Duofor, Dongen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.