Ga naar hoofdinhoud

Complete woning voor 60.000,- euro

Een compleet afgewerkte woning bouwen hoeft niet duur te zijn. Dat zegt althans Plegt-Vos. Het bouwbedrijf ontwikkelde het concept HuisvanU: een compleet afgewerkte woning onder de 60.000,- euro met een huursom vanaf 449,- euro per maand of 475,- euro aan hypotheeklasten.

70mwoonruimte

Een woning volgens het concept biedt de bewoners 70m2 woonruimte met twee woonlagen, een woonkamer, ruime keuken en badkamer, minimaal twee slaapkamers en een berging. De woningen hebben standaard vloerverwarming, kunststof kozijnen en eenvoudig bedienbare energiezuinige installaties. Extra wensen zoals een ander daktype of een uit- of opbouw zijn optioneel toepasbaar.

Inspringen op omstandigheden

Erik van Dijk, directeur Plegt-Vos Wonen: “Door veranderde wetgeving en het huidige regeerakkoord staan corporaties in Nederland voor de uitdaging om binnen krimpende budgetten woningen te realiseren. Deze woningen dienen daadwerkelijk aan te sluiten op de sociale doelgroep, onder andere qua leefbaarheid en energieprestatie. Wij hebben om deze reden een woning ontwikkeld die hierbij aansluit en waarbij geen concessies worden gedaan qua comfort en woon- en leefplezier.”

Lean en BIM

Om het mogelijk te maken een woning voor 60.000,- euro te bouwen wordt er gewerkt met vaste co-makers die samenwerken volgens het lean-principe en een verregaande vorm van BIM. Dit resulteert in een bouwtijd van minder dan 8 weken. Er worden verder zoveel mogelijk prefabelementen en onderhoudsarme materialen gebruikt.

Energieneutraal

Voor minder dan € 70.000 kan de budgetwoning ook als een energieneutrale woning (EPC = 0,0) worden uitgevoerd. Voor de bewoners betekent dit lagere woonlasten en een extra energiebesparing van nog eens €440,- per jaar. Verschillende partijen hebben inmiddels interesse getoond. Het concept HuisvanU won de derde prijs in De Voorsprong, een competitie georganiseerd door Energiesprong.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “Complete woning voor 60.000,- euro

  • Eduard

    Heb voor dit bedrijf als uitzendkracht ( timmerman) gewerkt in leiden. en gezien ik al 22 jaar in de bouw werk, was ik toch vrij verrast hoe snel een woning in leiden overeind stond met alleen prefab elementjes.
    Ik weet dan niet of dat hetzelfde is als hier in het artikel beschreven is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *