Ga naar hoofdinhoud

Concept House Village test duurzame woningen

Concept House Village

In Concept House Village worden de komende jaren tien experimentele prototypen van duurzame woningen ontworpen, gebouwd en getest. Het project is een initiatief van de CityPorts Academy Rotterdam en wordt gerealiseerd in het dorp Heijplaat door een consortium bestaande uit de Hogeschool Rotterdam, Woonbron en de TU Delft.

Test

Doel van Concept House Village is het creëren van een testsituatie voor duurzame woonconcepten in de vorm van verschillende protoypewoningen. Er worden verschillende innovatieve concepten voor de Nederlandse woningmarkt ontwikkeld, gebouwd, getest en na een aantal jaar ook weer ontmanteld. Als praktijktoets zullen studenten en bewoners van Heijplaat intrek nemen in de woningen. Het wordt volgens de deelnemende partijen een internationaal toonaangevend voorbeeld van experimenteren en innoveren in de bouwketen en van duurzame stedelijke ontwikkeling. Ook is het een belangrijke stap in het streven om van Heijplaat een klimaatneutrale wijk te maken.

Het projectbureau van Concept House Village is gevestigd op RDM Campus. De startbijeenkomst van het project is op 30 juni. Dan wordt onder meer het eerste prototype gepresenteerd.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.