Ga naar hoofdinhoud

Constructie FC Twente was niet af bij afbouw

Constructie FC Twente was niet af bij afbouw

De basisconstructie van de nieuwe overkapping van het stadion van FC Twente, De Grolsch Veste in Enschede, was nog niet af toen al gestart werd met de afbouw. Dat staat in een tussentijds rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Begin juli stortte een gedeelte van de nieuwbouw in en kwamen er twee bouwvakkers om het leven.

Volgens de Onderzoeksraad ontbraken verschillende voor de stabiliteit essentiële onderdelen zoals koppelstaven en schoren. Bovendien was de verankering van de spanten aan de achterzijde van de tribune niet volledig gestabiliseerd.  “Het is een gegeven bij de montage van  dergelijke constructies dat de grens tussen stabiliteit en instabiliteit klein is tot het laatste element is aangebracht. Onder andere door het ontbreken van de voor stabiliteit noodzakelijke onderdelen is bij het ongeval in De Grolsch Veste het omslagpunt naar instabiliteit overschreden.”

Het onderzoek naar het ongeval in De Grolsch Veste gaat verder. De Onderzoeksraad wil vaststellen hoe het mogelijk was dat zoveel mensen tegelijk aan het werk waren terwijl de dakbouw in een gevaarlijke fase was en ook achterhalen of tijdsdruk een rol speelde.

De uitkomsten van het onderzoek worden verwacht in april 2012.

Lees meer bij NU.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

2 reacties op “Constructie FC Twente was niet af bij afbouw

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.