Ga naar hoofdinhoud

Constructie gecontroleerd: FC Twente speelt thuis

FC Twente kan op zondag de eerste thuiswedstrijd van de competitie spelen in de Grolsch Veste. De gehele constructie van het stadion is op verzoek van FC Twente door ABT bouwtechnisch adviesbureau onderzocht nadat op 7 juli bij bouwwerkzaamheden een deel van het dak instortte. Vastgesteld is dat het gebouw (de tribunes, verblijfsruimtes, daken, etc.) buiten de bouwplaats geheel voldoet aan de geldende veiligheidseisen.

In het stadion konden in de eerste instantie in ieder geval 20.000 supporters worden ontvangen. Vanwege (opsporings)onderzoek door het Openbaar Ministerie en de Arbeidsinspectie na het ongeval op 7 juli was de bouwplaats een plaats delict. Een uitgebreid bouwkundig onderzoek van de korte zijde kon daardoor pas deze week plaatsvinden. Uit de controles bleek dat de eerste ring aan de Oostzijde veilig gebruikt kan worden en is de capaciteit van het stadion verhoogd tot 24.000.

Nader onderzoek betonconstructie

Voor de demontage en verwijderen van de losse delen, is door de gemeente een omgevingsvergunning (onderdeel slopen) afgegeven. Deze werkzaamheden zijn de afgelopen weken onder toezicht van het OM en de Arbeidsinspectie uitgevoerd en dit weekend afgerond.

Naar de (beton)constructies aan de Oostzijde wordt nader onderzoek ingesteld. Dit is nodig om te kunnen bepalen of de constructie eventueel heeft geleden onder de instorting en geschikt is om te worden afgebouwd. Pas wanneer daar meer duidelijkheid over bestaat kan in overleg tussen FC Twente, gemeente Enschede, politie en brandweer worden bepaald of en wanneer (delen van) de tribunes aan de Oostzijde beschikbaar komen voor het publiek.

Foto: FC Twente

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.