Ga naar hoofdinhoud

Construction University anticipeert op snel veranderende bouwsector

construction university

Construction University is een nieuw soort traineeship ontwikkeld door Building Heroes. Het is een driejarig ontwikkelprogramma voor starters in de bouw. Tijdens dit programma doen zij ervaring op bij verschillende projecten en verschillende bedrijven. Ook worden zij intensief gecoacht op zowel vakkennis als soft skills.

“Technische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Ook de manier waarop mensen samenwerken verandert: er is meer behoefte aan gelijkwaardige samenwerking in plaats van een hiërarchische manier van werken. Daarom moeten professionals in de bouw zich (blijven) ontwikkelen”, zegt Jeroen Meerum Terwogt, één van de oprichters van Building Heroes.

Werkervaring en coaching

Om ervoor te zorgen dat er genoeg aanwas van talent is en dit talent zich blijft ontwikkelen, heeft Building Heroes de Construction University gelanceerd. Werknemers met een hbo- of wo-opleiding en met tot drie jaar werkervaring kunnen hieraan deelnemen. “Deze zogeheten Building Talents staan drie jaar bij ons onder contract en doen werkervaring en kennis op bij drie verschillende opdrachtgevers. Daarnaast worden ze intensief gecoacht op het nog beter worden in wat ze doen.” Deelnemende partners zijn onder meer VolkerWessels Bouw en Vastgoedontwikkeling, Aan de Stegge Verenigde Bedrijven en Van Wijnen.

Nieuwe realiteit

Meerum Terwogt vervolgt: “We helpen opdrachtgevers zich aan te passen aan de nieuwe realiteit. Bijvoorbeeld door ze inzicht te geven in (de behoeften van) hun doelgroep. We raden managers aan om meer tijd te investeren in de nieuwe generatie en jonge werknemers meteen meer verantwoordelijkheden te geven. Dat is goed voor oude en nieuwe generaties. Zo profiteert bouwend Nederland van gemotiveerde, leergierige medewerkers met een frisse blik. Om nieuwe inzichten van deze nieuwe generatie te kunnen benutten, moeten bouwbedrijven zichzelf de vraag leren stellen: waarom zou iemand bij mijn bedrijf willen werken? Is er genoeg ruimte om je te ontwikkelen? En kunnen we tijd en aandacht geven om hen ook een vliegende start te geven.”

On the job

Building Heroes staat een moderne benadering voor. “We benadrukken dat het om zowel softs skills als competenties gaat en dat professionals bepaalde vaardigheden beter on the job kunnen leren. We willen professionals, bouwbedrijven én de sector helpen zich te ontwikkelen. Zo hopen we het personeelstekort op een duurzame manier op te lossen.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.