Ga naar hoofdinhoud

Contouren belastingkantoor zichtbaar


De bouw van het nieuwe kantoor van de belastingdienst in Doetinchem vordert gestaag. Inmiddels is het grootste gedeelte van de gevel geplaatst en worden de contouren van het gebouw duidelijk zichtbaar. Norwin Gevelelementen uit Heiloo is verantwoordelijk voor de engineering, levering en montage van ongeveer 6500 m2 dak- en gevelpanelen.

Dit zijn zogenaamde C-SIPS panelen van IsoBouw. SIPS staat voor Structural Insulated Panel System. Het is als EPS-prefabbouwsysteem ontworpen en bestaat uit een constructief sandwichelement met een EPS-isolatiekern, met boven en onder een watervaste OSB-plaat. EPS en OSB-platen worden volvlaks met elkaar verlijmd en mechanisch bevestigd, wat volgens de fabrikant voor een hoogwaardig bouwelement zorgt. Nog deze maand wordt het gebouw in de steigers gezet, waarna de thermosteen gevelbekleding kan worden aangebracht.

Totaalhuisvesting
Facilitair dienstverlener Facilicom verzorgt in opdracht van de Rijksgebouwendienst de totaalhuisvesting van de belastingdienst in het stationsgebied in Doetinchem. Facilicom is niet alleen verantwoordelijk voor het financieren, ontwerpen, bouwen en inrichten van het gebouw, maar ook voor de dienstverlening aan de ongeveer 460 medewerkers en het onderhouden van het pand gedurende 15 jaar, de looptijd van het contract. Belangrijk kenmerk van het kantoor is dat het wordt voorzien van flexibele, niet-persoonsgebonden werkplekken die een taakgerichte indeling van de werkvloer mogelijk maken.

Het ontwerp van het gebouw komt van MAS Architectuur. Betrokken aannemer is Breijer Bouw uit Huizen. De oplevering van het pand staat gepland voor medio 2010.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.