Ga naar hoofdinhoud

Corporaties presenteren plan duurzame wijk

Ymere, Vestia en Stadgenoot hebben de door hen opgestelde visie op een `sociaal duurzame’ wijk vertaald in een concreet ontwerp voor de woon- en werkwijk Almere Hout Noord. De wijk bestaat uit circa 4.500 woningen, waarvan 40 procent sociaal – in het nieuwe stadsdeel Almere Hout.

De corporaties hebben de plannen overhandigd aan Adri Duivesteijn, wethouder Ruimtelijke Ordening en Wonen in Almere. “Opnieuw een mijlpaal”, vindt Duivesteijn. “Niet alleen voor Almere, maar voor de gehele Nederlandse stedenbouw. De ontwikkeling van Hout Noord, en dus de zoektocht naar definiëring en uitwerking van het thema `sociaal duurzaam’, is een uniek en intensief traject.”

“Ymere, Vestia en Stadgenoot participeren vol overtuiging – en met veel enthousiasme – in dit proces. Wij hebben de plannen nog niet uitgebreid kunnen bestuderen, maar wat duidelijk blijkt: er is de afgelopen maanden ontzettend hard gewerkt. Ik ben onder de indruk!”

Voorbeeldproject
De ontwikkeling van Hout Noord is een eerste uitwerking van de Almere Principles, die vorig jaar zijn gepresenteerd: zeven richtlijnen voor een ecologisch, sociaal en economisch duurzaam Almere. Duivesteijn: “Hout Noord is – letterlijk en figuurlijk – een voorbeeldproject. Met de keuze voor het thema `sociaal duurzaam’ brengen we de ideologie terug in de wijk, en creëren een wijk die bijzonder blíjft.”

Ymere, Vestia en Stadgenoot presenteren de opgestelde plannen ook aan de stad. Op maandag 9 februari aanstaande bieden de corporaties een interessante doorkijk naar het Hout Noord van morgen. Zij geven inzicht in hun gedachten over wat een `sociaal duurzame’ wijk kan – of moet – zijn, over hoe zij die wijk willen ontwikkelen en beheren, en lichten uiteraard hun plannen toe.

De publieksbijeenkomst vindt plaats in de Schouwburg in Almere en is gratis toegankelijk. De bijeenkomst start om 19.00.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *