Ga naar hoofdinhoud

Cradle-to-cradle dakbedekking

Bij de uitbreiding van BSN Leidscheveen werd op voorschrift van Kraaijvanger Architects voor het eerst in een nieuwbouwproject de circulaire bitumen dakbaan Citumen toegepast. Het product dat New Horizon Material Balance, ZND en Icopal in samenwerking ontwikkelden werd al eerder bij renovaties toegepast, maar nog nooit bij nieuwbouw. Het collectief streeft hergebruik na.

Circulaire dakbedekking

Dit jaar werden al eerder gecertificeerde C2C-producten toegepast in het project British School in The Netherlands (BSN Leidschenveen). De circulaire dakbedekking Citumen past perfect in de lijn om 100% circulaire ontwerpen te realiseren.  Voor de productie van Citumen wordt 50% van bitumen afkomstig uit sloop en renovatie, gered van de vuilverbranding en hergebruikt. Wanneer meerdere opdrachtgevers overstappen op deze toepassing komt het certificeren van Citumen ter sprake.

Stadskantoor Venlo

Met de realisatie van Stadskantoor Venlo zette Kraaijvanger de toon voor het toepassen van de C2C principes. Voor veel producten bestonden destijds nog geen goede C2C oplossingen. Laat staan gecertificeerde oplossingen. Het voorschrijven van circulair materiaalgebruik zet producenten en leveranciers aan tot innovatie en certificering.

Fotografie: Kraaijvanger Architects

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *