Ga naar hoofdinhoud

Cursus Kruislaaghout

kruislaaghout

Bouwen met hout zit enorm in de lift. Na de eerste duurzaamheidsgolf rond 1995 nam het vanaf 2000 een hogere versnelling aan. Een milieukundiger denken ging hier gelijk op met de voortgaande ontwikkeling van moderne houten kwaliteitsproducten. Met name het bouwmateriaal kruislaaghout (KLH) – ook wel cross-laminated timber of CLT genoemd – vertoont een geweldige opmars.

Behalve architecten omarmen steeds meer partijen in de bouw KLH. Niet alleen is er hoogst functioneel en esthetisch mee te construeren, maar ook levert het een belangrijke bijdrage aan de CO2-opslag. Als wapen tegen klimaatopwarming is het een uiterst waardevol materiaal. Daarnaast heeft het nog vele andere voordelen van duurzame herkomst, oneindige beschikbaarheid, prefabricage, flexibiliteit, herbruikbaarheid, remontabiliteit, gezondheid enzovoorts. Door de grenzen te verleggen wordt steeds duidelijker wat er met KLH mogelijk is, zowel voor woning- als utiliteitsbouw. Vooral ook hoogbouw neemt een hoge vlucht. Het hoogste gebouw nu is Mjøstårnet in het Noorse Brumunddal (85,4 m).

Cursusprogramma  

In het programma komt een veelheid van onderwerpen aan bod: geschiedenis, gebruikte houtsoorten, productie, technische eigenschappen, geluid, brand, verbindingstechnieken, mogelijke bouwsystemen (zuiver en hybride), lca’s enzovoorts. De cursus wordt gegeven door een keur aan hooggekwalificeerde docenten (architecten, constructeurs, adviseurs) uit het veld.

Locatie, data & kosten

De cursus Kruislaaghout wordt gegeven in Hotel Jakarta, Javakade 766, 1019 SH Amsterdam. Het hotel is zelf een prachtig voorbeeld van houthoogbouw. Het is uitstekend te bereiken met het ov (vlak bij Amsterdam-CS).

Data: de donderdagen 21, 28 januari, 4 en 11 februari 2021. Deelnemers kunnen punten behalen bij de respectieve instellingen (BNA, Constructeursregister).

De kosten bedragen € 1.495,-, incl. cursusmap, excl. btw.

Voor informatie: Evan Buytendijk, 06-41 11 72 11, [email protected]; Hans de Groot, 06-14 1 21 80, [email protected].

Voor illustratiemateriaal: Linda van Os, 055-3014754, [email protected].

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *