Ga naar hoofdinhoud

Cursus voorgehangen geventileerde gevels

Begin november 2021 organiseert Nieman-Kettlitz Gevel- en Dakadvies in samenwerking met Metaaltech Opleidingen de ‘Facade-cursus’ over voorgehangen geventileerde gevels. Dit gesloten geveltype wordt op grote schaal toegepast in Nederland met uiteenlopende afwerkingen op diverse ondergronden.

Geveltype geschikt voor nieuwbouw

Het geveltype is geschikt voor nieuwbouw, maar wordt ook op grote schaal toegepast bij renovatie- en ‘na-isoleer’ projecten. Het geeft architecten veel speelruimte in het ontwerpen van de gebouwschil en kan bouwfysisch aanmerkelijke voordelen opleveren. Op basis van de vele gevelafwerkingen en draagsystemen kunnen zeer uiteenlopende gevels worden samengesteld.

Constructieve verwerking van de facade

In negen lessen, inclusief eindtoets, worden alle relevante aspecten van dit type gevel behandeld door specialisten. Onderwerpen zijn onder andere de constructieve werking van de facade en zijn interactie met de achterliggende constructie, materiaalkwaliteiten en -typen, brandveiligheid, maatvoering/indeling en esthetica, vochthuishouding, duurzaamheid en detailleringen.

Cursus start 10 november

De cursus is met name bestemd voor medewerkers van (specialistische) bouwbedrijven, van gevelbouwbedrijven en van toeleveranciers aan de gevelbouw. Meer informatie over de cursus is hier te vinden. De 1e cursusdag is 10 november 2021en wordt op een centrale plek in Utrecht gegeven.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *