Ga naar hoofdinhoud

Dak koppelgestuurd gemonteerd


Als eerste bedrijf ter wereld gebruikt Wiehag bij de bouw van houten draagconstructies koppelgestuurde montagesystemen. Deze intelligente moeraanzetters verhogen de productiviteit omdat ze stalen elementen betrouwbaar met het hout verbinden. Bij het vastdraaien van bouten breken de koppen niet meer af, zelfs als de bouten – zoals met het dak van hal 11 van de Frankfurter Messe – 800 mm lang zijn.

Het dak van hal 11 op het beursterrein in Frankfurt am Main bestaat uit staal, glas en hout. Met de bouw van het dak was Wiehag GmbH uit Oostenrijk als specialist op het gebied van draagconstructies, ook van de partij. Het bedrijf heeft houten draagconstructies voor daken gemaakt in onder meer Graz, Karlsruhe, Klagenfurt en Salzburg.

“Zelfs ervaren experts weten relatief weinig over de statische kwaliteiten van houten draagconstructies”, zegt Alfons Brunauer, verantwoordelijk voor houtbouwkunde bij Wiehag. “Wij kunnen bij onze projecten echter laten zien dat houten draagconstructies net zo goed of zelfs beter zijn dan constructies van andere materialen. Voorwaarde is dat ze constructief goed in elkaar worden gezet en met de modernste technieken worden verwerkt.”

Oplossing probleem
Voor het in elkaar schroeven gebruiken de houtspecialisten elektronisch gestuurd gereedschap van Atlas Copco Tools – en lossen daarmee een van de grootste problemen in de houtbouw op. Want altijd weer leidt monteren van stalen elementen op verbindingen of dwarsverstevigingen tot afgebroken boutkoppen. “Dat komt door de plotselinge toename van het koppel, zodra de boutkop contact maakt met het metaal”, zegt Manfred Haimerl, Productieleider Houtbouw bij Wiehag. “De mechanische slipkoppelingen die we vroeger gebruikten, grijpen te laat in of waren er helemaal niet. En dus kwam het op het gevoel van de medewerker aan of een montage in orde was of niet. Gezien de tijdsdruk, vooral op bouwterreinen, was dat een onhoudbare toestand.”

Aandraaicyclus programmeren
Tegenwoordig pakken de gebruikers een Tensor DS moeraanzetter van Atlas Copco, die met zijn pistoolgreep goed in de hand ligt. Maar de clou zit in de Power Focus-besturing. Want de specialisten van Atlas Copco konden daarmee voor de tot 800 mm lange bouten een getrapte aandraaicyclus programmeren. In stap 1 wordt de bout met een toerental van 800 min-1 zo snel mogelijk tot vlak vóór het kopcontact ingedraaid. In stap 2 wordt dan langzaam tot aan het contactmoment aangetrokken.

In de besturing kunnen hiervoor meerdere jobs worden opgeslagen. Per type bout zijn steeds de beide stappen met de bijbehorende parameters in een job geprogrammeerd. De gebruiker selecteert de juiste job in een handomdraai door het scannen van een barcode van de verpakking van de bouten.

De schroefgereedschappen zelf ondervinden door de zeer lange draadbouten een hoge belasting. Bij montages in metaal is meestal maar een laag koppel nodig om een bout door een schroefgang te draaien. Maar de draadbouten moeten in het hout zelf hun weg banen met een tot boor omgedoopte schroefpunt. Het indraaimoment is daarom van het begin af aan hoog. Voorboren is om veiligheidsredenen niet toegestaan – en zou bovendien de grote tijdwinst van deze manier van werken te niet doen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.