Ga naar hoofdinhoud

Dakbestratingsrichtlijn voorkomt calamiteiten

SBR lanceert 31 maart een richtlijn die het aanleggen van complexe daken moet vergemakkelijken. Steeds vaker worden daken bestraat en gebruiken we ze als parkeerruimte, gecombineerd met groen of andere functies. “Om efficiënt te kunnen werken en eventuele fouten of zelfs calamiteiten te voorkomen is besloten een Dakbestratingsrichtlijn samen te stellen”, aldus SBR-projectmanager Wim Verburg.

Inhoud richtlijn
De dakbestratingsrichtlijn bevat aanwijzingen voor het ontwerpen en uitvoeren van beloopbare en berijdbare daken. Verburg: “De kennis die je nodig hebt voor het aanleggen van dit soort daken was tot nu toe gefragmenteerd. Met dit document heb je alle kennis bij elkaar en kun je dakbestratingsprojecten classificeren: gaat het om een project waarbij er alleen voetgangers op het dak komen of moet er bijvoorbeeld een zware kraan op kunnen staan? Daarnaast vind je uitleg over hoe je een en ander technisch moet uitvoeren.

Zo bevat de richtlijn bijvoorbeeld specificaties voor isolatie. Het uiteindelijke doel is uiteraard projecten efficiënt en degelijk uit te voeren, zodat opdrachtgevers tevreden zijn.”

De richtlijn is gereedschap voor constructeurs, bouwtechnisch ontwerpers, bestekschrijvers en werkvoorbereiders die betrokken zijn bij dakbestratingen.

Parkeren
Het eerste exemplaar van de richtlijn wordt 31 maart overhandigd door Camiel Versluis (voorzitter Groenkeur) aan Hans Brugmans. Plaats van handeling is de beurs ParkeerVak 2009 in de Brabanthallen in Den Bosch. Brugmans is voorzitter van Vexpan, het Platform voor Parkeren in Nederland.

De overhandiging is onderdeel van een speciale voorlichtingsbijeenkomst over dakbestrating. Diverse deskundigen gaan in op vragen rondom parkeren op gebouwen en het ontwerpen van goedfunctionerende dakbestrating.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.