Ga naar hoofdinhoud

Dakhandboek Monier

Dakpanboek Monier

Het Dakhandboek van Monier bundelt 2,5 kilogram kennis en ervaring omtrent de techniek op het hellende dak. In deze uitgave vindt de architect inspiratie voor een esthetisch ontwerp. De aannemer en dakdekker geeft het veel technische detailinformatie voor de uitvoering.

Verwerkingsvoorschriften

Naast alle technische gegevens over Monier’s dakpannen, daksysteemcomponenten, dakelementen en zonne-energiesystemen bevat het Dakhandboek de laatste informatie over verwerkingsvoorschriften, detailleringen en verwijzingen naar normen en regelgeving. Vergeleken met de vorige uitgave is het handboek (624 blz) bijna verdubbeld.

Dakrenovatie

Het Dakhandboek van Monier bevat alle benodigde gegevens om een technisch kwalitatief hoogstaand dak volgens de actuele normen te realiseren. Aan nieuwe en actuele ontwikkelingen zoals zonne-energie, thermische isolatie en dakrenovatie zijn aparte hoofdstukken gewijd.

Dakpanmodellen

Het dak is geen verzameling losse onderdelen, maar een op elkaar afgestemd systeem dat jarenlang de hoogste prestaties moet leveren. Al 40 jaar bundelt Monier technische kennis over hellende daken. De 24 dakpanmodellen van Monier zijn in de vernieuwde uitgave opgenomen, inclusief uitgebreide technische gegevens, detailleringen en tekeningen, hulpstukken, kleuren en afwerkingen.

Kennis en ervaring

“Met dakpannen alleen maak je nog geen goed dak”, stelt hoofd Dakservice van Monier Jan van Leeuwen. “Ons Dakhandboek bundelt tientallen jaren kennis en ervaring om de juiste technische en esthetische keuzes te maken. Het beschrijft ook de richtlijnen en voorschriften om te voldoen aan de hoogste eisen. We gaan bijvoorbeeld in op het as-built dossier dat bij Daksysteemgarantie Plus wordt opgebouwd. Daarmee is de kwaliteit van het dak voor de opdrachtgever te allen tijde gewaarborgd.”

Het Dakhandboek aanvragen kan bij Monier.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.