Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

De ideale thuiswerkplek

Omdat het coronavirus ons bijna allemaal aan huis kluistert, deed de redactie van Bouwwereld een oproep om de ideale thuiswerkplek te schetsen. Er zijn een aantal creatieve oplossingen ingestuurd. Bekijk ze hieronder.

Scherm van hout met dempend materiaal

Marian Verdonk ontwikkelde een tafelscherm dat een heel eigen veilige wereld creëert. Het scherm is gemaakt van hout, gevuld met akoestisch dempend materiaal. De buitenzijde van het scherm is handgemaakt van Merinowol. Zij schildert als het ware met de wol, en zet het materiaal dan vast met een grote punchmachine. Daarna vilt zij de wol nat na zodat de structuur veel meer open blijft en de wol natuurlijker aanvoelt. Meer van haar werk is hier te vinden.

thuiswerkplek

COURAGE interieur

Lars Courage architecten schetste het COURAGE interieur, de thuiswerkplek waar al het noodzakelijke aanwezig is. Alle items op de afbeelding worden meegeleverd. De bureaustoel is volledig instelbaar, dat het risico op rugklachten beperkt. De gemummificeerde planten zijn volledig onderhoudsvrij, gebruiken geen water en blijven voor altijd mooi. Voor deze thuiswerkplek is geen aparte ruimte nodig, er kan gewoon een gedeelte van de woonkamer voor worden vrijgemaakt. Als er geen gebruik gemaakt wordt van de werkplek kan het bureau middels een rolsysteem aan de bovenzijde worden dichtgemaakt.

thuiswerkplek

Lees ook:

Standaard op stukjes spaanplaat

Jan Siemerink – senior werkvoorbereider – is bijna aan zijn pensioen toe, maar vind het fijn dat hij thuis kan werken. Op de laptop van zijn werkgever staan 3D-programma’s en ACAD tekenprogramma’s. Zijn eigen computer kan hij daarvoor niet gebruiken. Van een paar stukjes spaanderplaat maakte hij een eenvoudige standaard waardoor het beeldscherm mooi op ooghoogte staat. Zijn eigen beeldscherm heeft hij op een aantal (bouwkundige) boeken gezet. Een los toetsenbord en muis aangesloten en de werkplek voldoet aan de ARBO aanbevelingen. Vergaderen met teams gaat super. In de bouw wordt meer face to face besproken, maar nu ontdekt hij dat er ook andere manieren zijn om te vergaderen. Het bespaart in ieder geval een hoop reistijd.

thuiswerkplek

Visueel buitensluiten

Bert Jan Lambregtse, marketing manager bij Vilton, schrijft dat sommige werknemers beschikken over een prachtig kantoor of studeerkamer. Die mensen zitten wel goed. Maar hoeveel ander thuiswerkers moeten noodgedwongen vergaderingen terwijl er andere huisgenoten vanuit de woonkamer of keuken aan het skypen zijn, peuters lawaai maken of basisschoolleerlingen aandacht vragen en begeleiding nodig hebben? Om maar te zwijgen over microfoons die het omgevingsgeluid van collega’s harder doorgeven dan hun eigen stem in een skype-meeting of de buren die luidruchtig in hun tuin aan ’t werk zijn. Hoe moet je je dan concentreren terwijl dat artikel af moet of een beleidsstuk geschreven? De Tw@rkle is een oplossing. Gemaakt uit gerecycled materiaal combineren ze geluidsdemping met de mogelijkheid de omgeving ook visueel te kunnen buitensluiten.

thuiswerkplek

73 ontwerpen van Kees van der Hoeven

Architect Kees van der Hoeven boog zich in 2012 al eens over de materie. Hij stuurde 73 ontwerpen in beeld met een textueel overzicht van zijn hand. Al een jaar of acht oud, maar toch wel aardig om in deze tijd (nogmaals) te bekijken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.