Ga naar hoofdinhoud

Achterzetraam isoleert monumentaal glas

achterzetraam

De reserve controlekamer in het monumentale ventilatiegebouw noord van het Maastunnelcomplex is grondig verduurzaamd. Bijzondere aandacht is besteed aan het kozijndetail, waarbij men dit detail tegelijk als een soort testcase gebruikte voor de restauratie van de garagegebouwen van hetzelfde complex. Het monumentale glas is van binnenuit geïsoleerd met een achterzetraam. Deze is in dezelfde lijn geplaatst als de Kingspan Kooltherm binnenisolatie. De natuursteen vensterbank is verlengd met een extra strook natuursteen om de benodigde ruimte te creëren en te gelijkertijd de oorspronkelijke uitstraling te behouden. Om een koudebrug te voorkomen is de verlenging thermisch onderbroken met een kunststof strook.

Lees hier meer over het project: Kozijndetail reserve controlekamer Maastunnelcomplex

achterzetraam

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.