Ga naar hoofdinhoud

Balkons bij renovatie onzichtbaar opgehangen

In Weesp is een afgedankt jarenzeventigkantoor getransformeerd tot woongebouw. Opmerkelijk is de ophanging van de diepe balkons aan onzichtbare stalen frames. Voor de balkonconstructie moest een strook van 0.7 meter van de vloeren worden verwijderd. De balkonconstructie zelf kon niet worden bevestigd aan de vloer, omdat de vloer een nagespannen constructie betrof. Daar kan niet zomaar in geboord worden. Daarom koos HB&S Konstrukteurs B.V. voor een stalen frameconstructie die uitsluitend is gekoppeld aan de betonnen bouwmuren en niet aan de vloeren. Voor de ophanging zijn stalen frames van tweemaal HEB 100-kolommen aan de kop van de bestaande bouwmuren verankerd. Tussen de frames is een stalen hoeklijn gelast. Om te voorkomen dat de balkonplaat kiept is ook aan de bovenzijde van de balkonplaat een hoeklijn gemonteerd. De stalen constructie is in zijn geheel weggewerkt in de nieuwe gevel.

Lees hier meer over het project: Galerij- en balkonconstructie vooral inpandig opgelost

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.