Ga naar hoofdinhoud

Borstweringen met composiet elementen

Aan het Plein van de Verenigde Naties in Zoetermeer, dat ooit betiteld is als het een na lelijkste plein van Nederland, staat een groot kantoorgebouw dat in 2013 een complete metamorfose heeft ondergaan. De ramen zijn vormgegeven als doorlopende horizontale stroken en de borstweringen zijn bekleed met composiet elementen.

De bestaande betonnen borstwering is geïsoleerd en voorzien van houten regels. De keuze voor een bekleding met composiet heeft diverse redenen. Uiteraard speelde gewicht een belangrijke rol. Maar ook de ronde vorm van het gebouw, waarvoor niet al te brede elementen nodig waren. Op de hoeken is een doorgaande verticale vin toegepast. De composiet panelen lopen daar met een verstek tegenaan. Daardoor konden maatverschillen eenvoudig worden weggewerkt, terwijl het ook esthetisch een sterke oplossing is. Deze oplossing is ontleend aan de meubelmakerij, waar zo scherpe hoeken worden beschermd.

Bekijk hier het hele project

Composiet elementen
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.