Ga naar hoofdinhoud

Computervloer geeft indelingsvrijheid appartement

computervloer

Woongebouw Top-Up is door Frantzen et al architecten geheel volgens het Open Building principe ontworpen, wat inhoudt dat de constructie gescheiden is van de inbouw. Een verhoogde vloerconstructie, die veel weg heeft van een computervloer, gaf Kevin Veenhuizen Architects de vrijheid om de functies van een van de appartementen naar eigen inzicht in te delen.

De vloerconstructie bestaat uit stelpoten met daarop een balkenlaag h.o.h. 600 mm. Op de balken ligt 18 mm underlayment, 25 mm gipsvezelplaat met vloerverwarming uitgefreesd, nóg een laag van 10 mm gipsvezelplaat en daar bovenop de uiteindelijke vloerafwerking. De stelpoten staan op een trillingsdempende onderlaag van 12 mm en het volledige betonnen vloeroppervlak is opgevuld met 100 mm minerale wol. De installatieleidingen konden in de ruimte onder de verhoogde vloer gelegd worden. 

computervloer

Meer weten over het project? Lees dan het artikel ‘Chique interieur in industrieel casco‘ en ‘Open Builing in Top-up

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.